Ochutnej jesetera s vůní bylinek
Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut
Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové
Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami
Recept:
1. Nejprve začni s přípravou pečené zeleniny. Veškerou zeleninu očisti a nakrájej na stejné kousky, následně ji v míse promíchej s polovinou olivového oleje, solí a pepřem.
2. Troubu předehřej na 200°C. Plech vylož pečícím papírem a vyskládej na něj zeleninu. Následně pečeme cca 25-30 minut. Hlídej, aby se zelenina nepálila. Občas můžeš promíchat, případně teplotu snížit.
3. Zatímco se peče zelenina, natrhej si salát na kousky velikosti sousta a ochuť připraveným dresinkem dle libosti.
4. Na pánvi si rozpusť máslo a přidej zbytek olivového oleje. Filet vyndej z obalu, osuš papírovou utěrkou, rozděl na 2 porce a ochuť solí a pepřem. Nejprve opékej filety kůží dolů do té doby, než je křupavá, a následně otoč na stranu bez kůže a opékej další 1-2 minuty. Nech pár minut odpočinout a kůži odstraň.
5. Servírujeme s pečenou kořenovou zeleninou, bohatě posypané sekanými bylinkami a zeleninovým salátem.
Tip: Pokud jsi zastánce velmi tradičních chutí, není nic jednoduššího, než pečenou kořenovou zeleninu nahradit bramborovou kaší. Klasický, ale přesto sváteční a zdravý pokrm máš na stole během chvíle.
Suroviny:
cca 310 g filet s kůží z jesetera sibiřského
30 g Mix bylinek
150 g Mix listových salátů
100 g medovo-hořčičný dresink
2 lžíce másla
cca 600g libovolné směsi kořenové zeleniny a brambor (řepa, mrkev, petržel, pastinák, celer)
4 lžíce Olivový olej
Sůl a pepř
Dobrou chuť!