Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami

Ochutnej jesetera s vůní bylinek

Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut


Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové

jstr3

Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami


Recept:

1. Nejprve začni s přípravou pečené zeleniny. Veškerou zeleninu očisti a nakrájej na stejné kousky, následně ji v míse promíchej s polovinou olivového oleje, solí a pepřem. 

2. Troubu předehřej na 200°C. Plech vylož pečícím papírem a vyskládej na něj zeleninu. Následně pečeme cca 25-30 minut. Hlídej, aby se zelenina nepálila. Občas můžeš promíchat, případně teplotu snížit.

3. Zatímco se peče zelenina, natrhej si salát na kousky velikosti sousta a ochuť připraveným dresinkem dle libosti.

4. Na pánvi si rozpusť máslo a přidej zbytek olivového oleje. Filet vyndej z obalu, osuš papírovou utěrkou, rozděl na 2 porce a ochuť solí a pepřem. Nejprve opékej filety kůží dolů do té doby, než je křupavá, a následně otoč na stranu bez kůže a opékej další 1-2 minuty. Nech pár minut odpočinout a kůži odstraň. 

5. Servírujeme s pečenou kořenovou zeleninou, bohatě posypané sekanými bylinkami a zeleninovým salátem.

Tip: Pokud jsi zastánce velmi tradičních chutí, není nic jednoduššího, než pečenou kořenovou zeleninu nahradit bramborovou kaší. Klasický, ale přesto sváteční a zdravý pokrm máš na stole během chvíle.


Suroviny:

cca 310 g filet s kůží z jesetera sibiřského

30 g Mix bylinek 

150 g Mix listových salátů

100 g medovo-hořčičný dresink 

 

2 lžíce másla

cca 600g libovolné směsi kořenové zeleniny a brambor (řepa, mrkev, petržel, pastinák, celer) 

4 lžíce Olivový olej

Sůl a pepř

 jstr2

Dobrou chuť!