Filet ze pstruha se sezamovým mangoldem
Čas přípravy: 25 minut
vhodné pro 2 osoby
Pečený pstruh s mangoldem, v teriyaki omáčce, posypaný sezamem. Skvělý jen tak, anebo třeba s rýží.
Tags: Asijské, dietní, snadné, rychlé
Recept:
1. Filet ze pstruha vyndej z obalu a lehce osuš papírovou utěrkou, zbav kůže a rozděl na 2 části. Následně ho vlož do misky a přelij 2/3 marinády (1/3 odlož stranou na ochucení mangoldu) a nech v klidu marinovat, zatímco si připravíš rýži a sezamový mangold.
2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru anebo tak, jak ji máš rád. Pokud používáš rýži na sushi, nezapomeň ji ochutit.
3. Na polovině oleje zlehka osmaž oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Následně vlož mangold a na minutu až 2 přikryj a nech lístky zavadnout. Dochuť lžící marinády a nech stranou.
4. Předehřej troubu na 200°C a připrav si menší pekáček, do kterého vložíš filety. Peč ve vyhřáté troubě 8-10 minut. Vyndej a nech pár minut odpočinout.
Pozn.: Pokud nemáš troubu, nevadí! Marinovaného pstruha lze bez problémů opéct také na pánvi.
5. Do misky vlož rýži, nahoru mangold a následně porci lososa včetně marinády. Vše posypej sezamovým semínkem a případně dozdob dle vlastní invence.
Suroviny:
1 filet ze pstruha lososovitého
100 g marináda
200 g mangold
5 g sezamové semínko bílé a černé mix
200 g rýže dle vašich preferencí (doporučujeme rýží 3 barev či rýži na sushi)
1 větší stroužek česneku
50 ml olivový olej
Sůl
Případně jarní cibulku či opékané mořské řasy na ozdobu
Přejeme dobrou chuť!