Jeseter na gril
Kód: 135Související produkty
Detailní popis produktu
Obsah balíčku:
Obsah balení:
- Jeseter filet
- Cibulové chutney
- Kopr
- Olivový olej
- Citrón
- Javorový sirup
Marináda na Jesetera:
Do hmoždíře vložíme:
- Olivový olej 4 pol.
- Javorový sirup 1 pol.
- Kopr nakrájený na jemno
- Citrónová kůra ½ citrónu
- Šťáva z jednoho citrónu
- Mořská sůl plus drcený pepř (dle chuti)
Jednotlivé porce marinovaného jesetera grilujeme na předem rozpáleném grilu z obou stran 6 min. V průběhu grilování gril přiklápíme. Před servírováním jednotlivé porce necháme odležet 2 minuty (ihned servírujeme).
Grilovaného jesetera servírujeme s cibulovým chutney a Waldorfský salátem s jablky.
Doporučení šéfkuchaře:
Waldorf Salát – potřebné suroviny na 4 porce*:
- Řapíkatý celer 4 stonky
- Červené jablko 2 ks
- Předvařená mrkev 1 ks
- Hrst červených hroznů (nejlépe bez semínek)
- Vlašské ořechy rozkrájené nahrubo
- Majonéza 1 pol.
- Citrónová šťáva z jednoho citrónu
- Bílý jogurt řeckého typu 2 pol.
- Olivový olej 1 pol
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Řapíkatý celer nakrájíme na menší plátky společně s mrkví. Jednotlivé kousky spaříme v předem vroucí vodě do poloměkka. Ihned přecedíme a zchladíme.
- Spařenou zeleninu necháme odkapat přes jemný cedník.
- Jablka nakrájíme na menší kousky s hroznovým vínem a zakápneme citrónovou šťávou.
- Do misky vložíme spařený řapíkatý celer, mrkev, hroznové víno a jablka. Do takto připravené směsi postupně vmícháme bílý jogurt, majonézu a zakápneme olivovým olejem. Dle chuti osolíme, opepříme.
- Takto připravenou směs na Waldorf salát důkladně promícháme a necháme v ledničce vychladnout.
Před servírováním posypeme vlašskými ořechy. Popřípadě dekorujeme plátky jablek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | E-SHOP |
---|---|
Druh ryby: | Jeseter sibiřský |
Hmotnost: | 200 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.