Jeseter na gril

Kód: 135
361 Kč 1 805 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

S naším grilovacím setem jste to fakt trefili! Vše vám pěkně nachystáme do jednoho balíčku. Jeseter, ingredience na marinádu i recept s tipem od Zdeňka Křížka. Vy si jen užijete bezstarostnou grilovačku s oblíbenou partou.



Detailní informace

Detailní popis produktu

Obsah balíčku:

Obsah balení:

  • Jeseter filet                                                  
  • Cibulové chutney                                      
  • Kopr
  • Olivový olej                                                 
  • Citrón                                             
  • Javorový sirup

Marináda na Jesetera:

Do hmoždíře vložíme:

  • Olivový olej 4 pol.                                    
  • Javorový sirup 1 pol.
  • Kopr nakrájený na jemno                     
  • Citrónová kůra ½ citrónu                      
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • Mořská sůl plus drcený pepř (dle chuti)                                 

 

Jednotlivé porce marinovaného jesetera grilujeme na předem rozpáleném grilu z obou stran 6 min. V průběhu grilování gril přiklápíme. Před servírováním jednotlivé porce necháme odležet 2 minuty (ihned servírujeme).

Grilovaného jesetera servírujeme s cibulovým chutney a Waldorfský salátem s jablky.


Doporučení šéfkuchaře:

Waldorf Salát – potřebné suroviny na 4 porce*:

  • Řapíkatý celer 4 stonky                                          
  • Červené jablko 2 ks
  • Předvařená mrkev 1 ks                                           
  • Hrst červených hroznů (nejlépe bez semínek)
  • Vlašské ořechy rozkrájené nahrubo                 
  • Majonéza 1 pol.
  • Citrónová šťáva z jednoho citrónu                   
  • Bílý jogurt řeckého typu 2 pol.
  • Olivový olej 1 pol
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Řapíkatý celer nakrájíme na menší plátky společně s mrkví. Jednotlivé kousky spaříme v předem vroucí vodě do poloměkka. Ihned přecedíme a zchladíme.
  2. Spařenou zeleninu necháme odkapat přes jemný cedník.
  3. Jablka nakrájíme na menší kousky s hroznovým vínem a zakápneme citrónovou šťávou.
  4. Do misky vložíme spařený řapíkatý celer, mrkev, hroznové víno a jablka. Do takto připravené směsi postupně vmícháme bílý jogurt, majonézu a zakápneme olivovým olejem. Dle chuti osolíme, opepříme.
  5. Takto připravenou směs na Waldorf salát důkladně promícháme a necháme v ledničce vychladnout.

Před servírováním posypeme vlašskými ořechy. Popřípadě dekorujeme plátky jablek.

Doplňkové parametry

Kategorie: E-SHOP
Druh ryby: Jeseter sibiřský
Hmotnost: 200 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení