Uvařte si, Strana 2

Osvěžující nealkoholické mojito s jahodami pro všechny děti, řidiče a ty, kteří mají rádi čistou hlavu.

Nealkoholické mojito s jahodami Vhodné pro 1 osobu. Čas přípravy: 5 minut. Tags: netradiční, vhodné pro děti       Osvěžující nealkoholické mojito s jahodami pro všechny děti, řidiče a ty,  kteří mají rádi čistou hlavu.   Na dno sklenice dej mátu a led a promíchej je lžící tak, aby se z máty uvolnilo její aroma. Přidej mátový sirup, nakrájené jahody a zalij sodovkou.   Tip: Pokud chceš přece jen dodat tomuto koktejlu říz, přidejte bílý rum či...

Šampaňské a koňak s vůní máty? Doporučujeme vyzkoušet!

Champagne Julep Vhodné pro 1 osobu. Čas přípravy: 5 minut. Tags: sváteční, netradiční   Šampaňské a koňak s vůní máty? Doporučujeme vyzkoušet!   1. Na dno sklenice dej mátu a led a promíchej je lžící tak, aby se z máty uvolnilo její aroma. Přidej mátový sirup, koňak a dolij bublinkami dle chuti co se do velikosti skleničky i značky sektu týče. 2. Recept doporučujeme během večera několikrát opakovat.   Suroviny: 5 lístků máty 2 lžíce mátového sirupu ...

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 40 minut.  Tags: sváteční, luxusní Tenhle skvělý předkrm, či luxusní pohoštění, Vám zaručí obdiv všech hostů.  Recept: 1. Nejprve si připrav bliny. Do vlažného mléka přidej droždí, cukr a promíchej. Přidej sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracuj hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháš tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku.    2. Nech na teplém místě k...

Sumeček africký s houbovým kubou

Sumeček africký s houbovým kubou Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 45 minut. Tags: sváteční, tradiční, zdravé, s naší rybou lokální   Tenhle staročeský recept na houbového kubu skvěle a netradičně doplní náš sumeček. Houbový kuba sám o sobě je navíc veganský, takže uspokojíš chutě všech.   Recept:  1. Sušené houby zalij litrem vody a přiveď k varu. Nech vařit na mírném ohni 10 minut, a pak houby sceď a vývar si schovej. 2. Cibuli nakrájej najemno a orestuj ...

Lehká rybí polévka z kapra z aquaponického chovu

Lehká rybí polévka vhodné pro 4 osoby   Suroviny: cca 700 g (3 ks)  kapřího skeletu cca 900 g  (2 ks) kapří hlavy ¼ (60 g) kostky másla  1 menší cibule (ideálně šalotka) 2 mrkve 1 petržel ¼ celeru ½ (125 ml) smetany na vaření či polovinu množství smetany na šlehání a 4 lžíce navíc pro dekoraci 2 rohlíky 1 lžíce sekaných bylinek 10 kuliček nového koření  10 kuliček jalovce 20 kuliček černého pepře 4 ks bobkového listu Sůl, pepř   Skelety a hlavy o...

Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami

Ochutnej jesetera s vůní bylinek Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami Recept:1. Nejprve začni s přípravou pečené zeleniny. Veškerou zeleninu očisti a nakrájej na stejné kousky, následně ji v míse promíchej s polovinou olivového oleje, solí a pepřem.  2. Troubu předehřej na 200°C. Plech vylož pečícím papíre...

Fish taco bowl – mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým

Ochutnej sumečka s vůní koriandru Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut Tags: Mexické, snadné, variabilní, zdravé Fish taco bowl – Mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým Recept: 1. Rybí kousky osol, zakápni pár kapkami limetkové šťávy a nech chvíli marinovat. Následně obal v připravené směsi na taco a nech chvíli stranou.  2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru či podle zvyku. 3. Smícháním zakysané smetany s 1/3 nasekaného koriandru, šťá...

Smažené kousky sumečka afrického s bazalkovou majonézou, listový salát s mrkví a citronovo-medovým dresingem

Sumeček s vůní bazalky vhodné pro 2 osoby pro lehký oběd nebo večeři se salátem. Pro 4 osoby s přílohou dle tipů v receptu.   Smažené kousky sumečka afrického s bazalkovou majonézou, listový salát s mrkví a citronovo-medovým dresingem (doporučujeme podávat s čerstvým bílým pečivem či pečeným bramborem).   1. Nejprve si připrav bazalkovou majonézu. 1/3 sklenice bazalkového pesta smíchej se 4 lžícemi majonézy. Důkladně promíchej a výborná pochoutka je na světě.  2. Kousky...

Pečený pstruh v teriyaki omáčce, s mangoldem, posypaný sezamem

Filet ze pstruha se sezamovým mangoldem  Čas přípravy: 25 minut vhodné pro 2 osoby Pečený pstruh s mangoldem, v teriyaki omáčce, posypaný sezamem. Skvělý jen tak, anebo třeba s rýží.    Tags: Asijské, dietní, snadné, rychlé    Recept: 1. Filet ze pstruha vyndej z obalu a lehce osuš papírovou utěrkou, zbav kůže a rozděl na 2 části. Následně ho vlož do misky a přelij 2/3 marinády (1/3 odlož stranou na ochucení mangoldu) a nech v klidu marinovat, za...

Chcete alternativu za pstruha? Ochutnejte tilápii!

Chcete alternativu za pstruha? Ochutnejte tilápii! Tilápie do našich končin připlula z horké Afriky, koneckonců její druhové jméno je nilská. Dnes se chová po celém světě, tento okounovec se stal poměrně oblíbenou pochoutkou i u nás. Jak si žije na naší rybí farmě a proč se vyplatí zkusit její maso? Jak si plave tilápie? Napřed si pojďme představit, jak rybka vypadá, ještě když je čilá ve vodě. Poznáte ji podle lehce zakulaceného tvaru, který lemuje dlouhá hřbetní ploutev. Šupiny jsou zbarven...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení