Uvařte si, Strana 2

Filet z kapra s vůní citronu

Filet z kapra s vůní citronu Čas přípravy: 25 minut Tags: zdravé,  snadné, rychlé, bez lepku, nízko sacharidové  Jednoduchý, zdravý a hlavně netradiční recept na kapra s rajčaty a mangoldem doplněný svěží omáčkou z citrónu. Recept:1. Filet z kapra vyndej z obalu, omyj a lehce osuš papírovou utěrkou. Nakrájej na 2 až 4 porce. Pozor ve filetu z kapra jsou vždy kosti, tak na to prosím mysli. Jednotlivé porce osol, opepři, pokapej částí citronu a nech chvíli odpočívat...

Sváteční menu trochu jinak (pro 4 osoby)

….Vánoce jsou svátky klidu, dej si aquaponickou rybu :).    No dobře, … poezie možná není naše parketa, ale za naší produkcí si stojíme!   A kdy jindy dopřát sobě i svým blízkým to nejlepší než teď, o svátcích?   Pro tuto příležitost jsme pro Vás připravili speciální selekci produktů a těch nejkvalitnějších ryb, které si u nás v Rybí zahradě spokojeně žijí v symbióze s našimi rostlinami. Rostlinky a saláty jsme do balíčků také přibalili. Co si pod tím máte představit?&...

Osvěžující nealkoholické mojito s jahodami pro všechny děti, řidiče a ty, kteří mají rádi čistou hlavu.

Nealkoholické mojito s jahodami Vhodné pro 1 osobu. Čas přípravy: 5 minut. Tags: netradiční, vhodné pro děti       Osvěžující nealkoholické mojito s jahodami pro všechny děti, řidiče a ty,  kteří mají rádi čistou hlavu.   Na dno sklenice dej mátu a led a promíchej je lžící tak, aby se z máty uvolnilo její aroma. Přidej mátový sirup, nakrájené jahody a zalij sodovkou.   Tip: Pokud chceš přece jen dodat tomuto koktejlu říz, přidejte bílý rum či...

Šampaňské a koňak s vůní máty? Doporučujeme vyzkoušet!

Champagne Julep Vhodné pro 1 osobu. Čas přípravy: 5 minut. Tags: sváteční, netradiční   Šampaňské a koňak s vůní máty? Doporučujeme vyzkoušet!   1. Na dno sklenice dej mátu a led a promíchej je lžící tak, aby se z máty uvolnilo její aroma. Přidej mátový sirup, koňak a dolij bublinkami dle chuti co se do velikosti skleničky i značky sektu týče. 2. Recept doporučujeme během večera několikrát opakovat.   Suroviny: 5 lístků máty 2 lžíce mátového sirupu ...

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 40 minut.  Tags: sváteční, luxusní Tenhle skvělý předkrm, či luxusní pohoštění, Vám zaručí obdiv všech hostů.  Recept: 1. Nejprve si připrav bliny. Do vlažného mléka přidej droždí, cukr a promíchej. Přidej sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracuj hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháš tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku.    2. Nech na teplém místě k...

Sumeček africký s houbovým kubou

Sumeček africký s houbovým kubou Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 45 minut. Tags: sváteční, tradiční, zdravé, s naší rybou lokální   Tenhle staročeský recept na houbového kubu skvěle a netradičně doplní náš sumeček. Houbový kuba sám o sobě je navíc veganský, takže uspokojíš chutě všech.   Recept:  1. Sušené houby zalij litrem vody a přiveď k varu. Nech vařit na mírném ohni 10 minut, a pak houby sceď a vývar si schovej. 2. Cibuli nakrájej najemno a orestuj ...

Lehká rybí polévka z kapra z aquaponického chovu

Lehká rybí polévka vhodné pro 4 osoby   Suroviny: cca 700 g (3 ks)  kapřího skeletu cca 900 g  (2 ks) kapří hlavy ¼ (60 g) kostky másla  1 menší cibule (ideálně šalotka) 2 mrkve 1 petržel ¼ celeru ½ (125 ml) smetany na vaření či polovinu množství smetany na šlehání a 4 lžíce navíc pro dekoraci 2 rohlíky 1 lžíce sekaných bylinek 10 kuliček nového koření  10 kuliček jalovce 20 kuliček černého pepře 4 ks bobkového listu Sůl, pepř   Skelety a hlavy o...

Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami

Ochutnej jesetera s vůní bylinek Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami Recept:1. Nejprve začni s přípravou pečené zeleniny. Veškerou zeleninu očisti a nakrájej na stejné kousky, následně ji v míse promíchej s polovinou olivového oleje, solí a pepřem.  2. Troubu předehřej na 200°C. Plech vylož pečícím papíre...

Fish taco bowl – mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým

Ochutnej sumečka s vůní koriandru Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut Tags: Mexické, snadné, variabilní, zdravé Fish taco bowl – Mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým Recept: 1. Rybí kousky osol, zakápni pár kapkami limetkové šťávy a nech chvíli marinovat. Následně obal v připravené směsi na taco a nech chvíli stranou.  2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru či podle zvyku. 3. Smícháním zakysané smetany s 1/3 nasekaného koriandru, šťá...

Smažené kousky sumečka afrického s bazalkovou majonézou, listový salát s mrkví a citronovo-medovým dresingem

Sumeček s vůní bazalky vhodné pro 2 osoby pro lehký oběd nebo večeři se salátem. Pro 4 osoby s přílohou dle tipů v receptu.   Smažené kousky sumečka afrického s bazalkovou majonézou, listový salát s mrkví a citronovo-medovým dresingem (doporučujeme podávat s čerstvým bílým pečivem či pečeným bramborem).   1. Nejprve si připrav bazalkovou majonézu. 1/3 sklenice bazalkového pesta smíchej se 4 lžícemi majonézy. Důkladně promíchej a výborná pochoutka je na světě.  2. Kousky...