Tilápie nilská na gril
Kód: 138Související produkty
Detailní popis produktu
Obsah balíčku:
- Tilápie
- Kapary
- Máta
- Olivový olej
- Česnek
- Bazalkové pesto
- Piniové oříšky
- Listová petrželka
Marináda na Tilápii:
Do hmoždíře vložíme:
- Olivový olej
- Listovou petržel najemno nakrájenou
- Mátu na jemno nakrájenou
- Piniové ořechy rozkrájené
- Kapary rozkrájené
- ½ stružku česneku najemno nakrájený
- Mořská sůl plus drcený pepř (dle chuti)
Jednotlivé marinované ryby grilujeme na předem rozpáleném grilu z obou stran 8 min. V průběhu grilování gril přiklápíme. Před servírováním porce necháme odležet 5 minut (ihned servírujeme).
Grilovanou Tilápii servírujeme s bazalkovým pestem a sicilskou caponátou.
Doporučení šéfkuchaře:
Sicilská Caponáta – potřebné suroviny na 4 porce*:
- Lilek 1 ks
- Černé olivy 1 hrst
- Grilované papriky 2ks
- Česnek 1 stroužek
- Polosušené rajčata 1 hrst
- Bazalkové listy 8 ks
- Královské kapary 8 ks
- Bazalkové pesto 2 pol
- Cherry rajčata 12 ks
- Olivový olej 1 pol.
- Sůl, pepř dle chuti
Postup:
1. Lilek nakrájíme na menší kostičky, které prosolíme. Necháme 5 minut marinovat, aby se nám oddělila přebytečná voda.
2. Lilek osušíme a v předem rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
3. Cherry rajčata nakrájíme na menší kousky. Vložíme do misky, přidáme polosušená rajčata, olivy, královské kapary, smažený lilek, nakrájený česnek na tenké plátky a rozkrájené grilované papriky bez jadřince.
4. Takto připravenou směs na Sicilskou caponatu důkladně promícháme s bazalkovým pestem, dle chuti osolíme a opepříme.
5. Před servírováním připravenou Caponatu pokapeme olivovým oleje. Chuť můžeme zvýraznit strouhanou citrónovou kůrou.
* Suroviny nejsou součástí grilovacího balíčku
Doplňkové parametry
Kategorie: | E-SHOP |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Druh ryby: | Tilápie nilská |
Hmotnost: | 300g |
Chov: | Lážovice |
Alergeny 4: | Ryby |
Alergeny 8: | Skořápkové plody |
Minimální trvanlivost: | 4 dny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.