TILÁPIE NILSKÁ NA GRILL

Kód: 138
257 Kč / ks 223,48 Kč bez DPH
Skladem (>50 ks)

S naším grilovacím setem máte vyhráno! Vše vám pěkně nachystáme do jednoho balíčku. Tilápie, ingredience na marinádu i recept s tipem od Zdeňka Křížka. Vy si jen užijete naladěnou grilovačku s tou nejlepší partou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obsah balíčku:

  • Tilápie                                              
  • Kapary                       
  • Máta
  • Olivový olej                                                 
  • Česnek                                         
  • Bazalkové pesto
  • Piniové oříšky
  • Listová petrželka

Marináda na Tilápii:

Do hmoždíře vložíme:

  • Olivový olej
  • Listovou petržel najemno nakrájenou
  • Mátu na jemno nakrájenou
  • Piniové ořechy rozkrájené
  • Kapary rozkrájené
  • ½ stružku česneku najemno nakrájený
  • Mořská sůl plus drcený pepř (dle chuti)                                    

 

Jednotlivé marinované ryby grilujeme na předem rozpáleném grilu z obou stran 8 min. V průběhu grilování gril přiklápíme. Před servírováním porce necháme odležet 5 minut (ihned servírujeme).

Grilovanou Tilápii servírujeme s bazalkovým pestem a sicilskou caponátou.


Doporučení šéfkuchaře:

Sicilská Caponáta – potřebné suroviny na 4 porce*:   

  • Lilek 1 ks                                                       
  • Černé olivy 1 hrst
  • Grilované papriky 2ks             
  • Česnek 1 stroužek
  • Polosušené rajčata 1 hrst                      
  • Bazalkové listy 8 ks
  • Královské kapary 8 ks             
  • Bazalkové pesto 2 pol
  • Cherry rajčata 12 ks                 
  • Olivový olej 1 pol.
  • Sůl, pepř dle chuti     

Postup:

1. Lilek nakrájíme na menší kostičky, které prosolíme. Necháme 5 minut marinovat, aby se nám oddělila přebytečná voda.
2. Lilek osušíme a v předem rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
3. Cherry rajčata nakrájíme na menší kousky. Vložíme do misky, přidáme polosušená rajčata, olivy, královské kapary, smažený lilek, nakrájený česnek na tenké plátky a rozkrájené grilované papriky bez jadřince.
4. Takto připravenou směs na Sicilskou caponatu důkladně promícháme s bazalkovým pestem, dle chuti osolíme a opepříme.
5. Před servírováním připravenou Caponatu pokapeme olivovým oleje. Chuť můžeme zvýraznit strouhanou citrónovou kůrou.


* Suroviny nejsou součástí grilovacího balíčku

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ready to grill
Hmotnost: 300g
Chov: Lážovice
Alergeny 4: Ryby
Alergeny 8: Skořápkové plody
Minimální trvanlivost: 4 dny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: