Tilápie nilská na gril

Kód: 138
257 Kč
Skladem (>5 ks)

S naším grilovacím setem máte vyhráno! Vše vám pěkně nachystáme do jednoho balíčku. Tilápie, ingredience na marinádu i recept s tipem od Zdeňka Křížka. Vy si jen užijete naladěnou grilovačku s tou nejlepší partou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obsah balíčku:

  • Tilápie                                              
  • Kapary                       
  • Máta
  • Olivový olej                                                 
  • Česnek                                         
  • Bazalkové pesto
  • Piniové oříšky
  • Listová petrželka

Marináda na Tilápii:

Do hmoždíře vložíme:

  • Olivový olej
  • Listovou petržel najemno nakrájenou
  • Mátu na jemno nakrájenou
  • Piniové ořechy rozkrájené
  • Kapary rozkrájené
  • ½ stružku česneku najemno nakrájený
  • Mořská sůl plus drcený pepř (dle chuti)                                    

 

Jednotlivé marinované ryby grilujeme na předem rozpáleném grilu z obou stran 8 min. V průběhu grilování gril přiklápíme. Před servírováním porce necháme odležet 5 minut (ihned servírujeme).

Grilovanou Tilápii servírujeme s bazalkovým pestem a sicilskou caponátou.


Doporučení šéfkuchaře:

Sicilská Caponáta – potřebné suroviny na 4 porce*:   

  • Lilek 1 ks                                                       
  • Černé olivy 1 hrst
  • Grilované papriky 2ks             
  • Česnek 1 stroužek
  • Polosušené rajčata 1 hrst                      
  • Bazalkové listy 8 ks
  • Královské kapary 8 ks             
  • Bazalkové pesto 2 pol
  • Cherry rajčata 12 ks                 
  • Olivový olej 1 pol.
  • Sůl, pepř dle chuti     

Postup:

1. Lilek nakrájíme na menší kostičky, které prosolíme. Necháme 5 minut marinovat, aby se nám oddělila přebytečná voda.
2. Lilek osušíme a v předem rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
3. Cherry rajčata nakrájíme na menší kousky. Vložíme do misky, přidáme polosušená rajčata, olivy, královské kapary, smažený lilek, nakrájený česnek na tenké plátky a rozkrájené grilované papriky bez jadřince.
4. Takto připravenou směs na Sicilskou caponatu důkladně promícháme s bazalkovým pestem, dle chuti osolíme a opepříme.
5. Před servírováním připravenou Caponatu pokapeme olivovým oleje. Chuť můžeme zvýraznit strouhanou citrónovou kůrou.


* Suroviny nejsou součástí grilovacího balíčku

 

Doplňkové parametry

Kategorie: E-SHOP
Hmotnost: 0.3 kg
Druh ryby: Tilápie nilská
Hmotnost: 300g
Chov: Lážovice
Alergeny 4: Ryby
Alergeny 8: Skořápkové plody
Minimální trvanlivost: 4 dny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení