Fish taco bowl – mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým

Ochutnej sumečka s vůní koriandru

Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut


Tags: Mexické, snadné, variabilní, zdravé

kori3

Fish taco bowl – Mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým


Recept:

1. Rybí kousky osol, zakápni pár kapkami limetkové šťávy a nech chvíli marinovat. Následně obal v připravené směsi na taco a nech chvíli stranou. 

2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru či podle zvyku.

3. Smícháním zakysané smetany s 1/3 nasekaného koriandru, šťávou s poloviny limety, půl lžičkou moučkového cukru a špetkou soli vytvoříš koriandrový dip.

4. Oloupané avokádo si nakrájíme na klínky či plátky a červené zelí nakrouháme na jemno. 

Tip: Že nemáš červené zelí, nebo nejíš rajčata? Nevadí. V misce je důležitá ryba a rýže a zbytek může být jen na tobě. Tu nejlepší kombinaci, kterou jsme objevili my, přikládáme v následujícím receptu.

5. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a smícháme s polovinou cibule také nakrájené na drobno, ochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a pár lístky koriandru.

6. Obalené rybí kousky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje či ve fritéze a necháme okapat na papírové utěrce. 

 

7. Nyní máme všechny části hotové a stačí seskládat dle vlastního estetického cítění. Nezapomeň vše doladit dipem, pár lístky koriandru, chilli a limetou.

 


Suroviny:

cca 310g filet bez kůže ze sumečka afrického

20 g koriandr

10 g chilli papričky

120 g směsi na obalení rybích kousků

 

2 menší rajčata

1 lžičku olivového oleje

1 menší (ideálně červenou nebo 2 jarní) cibuli

½ kelímku zakysané smetany (cca 120-150 g)

1 limetku

1 avokádo

1/3 malé hlávky červeného zelí

200 g jasmínové (nebo jiné) rýže

Olej na smažení

Sůl, pepř, moučkový cukr dle chuti

kori2

Dobrou chuť!