Ochutnej sumečka s vůní koriandru
Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut
Tags: Mexické, snadné, variabilní, zdravé
Fish taco bowl – Mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým
Recept:
1. Rybí kousky osol, zakápni pár kapkami limetkové šťávy a nech chvíli marinovat. Následně obal v připravené směsi na taco a nech chvíli stranou.
2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru či podle zvyku.
3. Smícháním zakysané smetany s 1/3 nasekaného koriandru, šťávou s poloviny limety, půl lžičkou moučkového cukru a špetkou soli vytvoříš koriandrový dip.
4. Oloupané avokádo si nakrájíme na klínky či plátky a červené zelí nakrouháme na jemno.
Tip: Že nemáš červené zelí, nebo nejíš rajčata? Nevadí. V misce je důležitá ryba a rýže a zbytek může být jen na tobě. Tu nejlepší kombinaci, kterou jsme objevili my, přikládáme v následujícím receptu.
5. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a smícháme s polovinou cibule také nakrájené na drobno, ochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a pár lístky koriandru.
6. Obalené rybí kousky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje či ve fritéze a necháme okapat na papírové utěrce.
7. Nyní máme všechny části hotové a stačí seskládat dle vlastního estetického cítění. Nezapomeň vše doladit dipem, pár lístky koriandru, chilli a limetou.
Suroviny:
cca 310g filet bez kůže ze sumečka afrického
20 g koriandr
10 g chilli papričky
120 g směsi na obalení rybích kousků
2 menší rajčata
1 lžičku olivového oleje
1 menší (ideálně červenou nebo 2 jarní) cibuli
½ kelímku zakysané smetany (cca 120-150 g)
1 limetku
1 avokádo
1/3 malé hlávky červeného zelí
200 g jasmínové (nebo jiné) rýže
Olej na smažení
Sůl, pepř, moučkový cukr dle chuti
Dobrou chuť!