Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 40 minut. 


Tags: sváteční, luxusní


Tenhle skvělý předkrm, či luxusní pohoštění, Vám zaručí obdiv všech hostů. 

Recept:

1. Nejprve si připrav bliny. Do vlažného mléka přidej droždí, cukr a promíchej. Přidej sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracuj hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháš tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku. 

 

2. Nech na teplém místě kynout a odpočívat cca 15-20 minut. Těsto znovu zpracuj a rozpal si pánev lehce potřenou olejem. Smaž postupně malé lívanečky zhruba takové velikosti, jako když spojíte palec a ukazováček.

 

3. Po vychladnutí bliny ozdob krémovým sýrem, kousky uzeného jesetera a posypej bylinkami. Luxusní předkrm, či večerní pohoštění, kterým zazáříte, máte na stole.


Suroviny:

150 g uzeného jesetera

250 ml mléka 

200 g hladké pšeničné mouky

1 polévková lžíce sušeného droždí

1 vejce

1 lžička krupicového cukru, špetka soli

olej na smažení

100 g krémového sýra dle vlastních preferencí

 

Dobrou chuť!