Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 40 minut. 


Tags: sváteční, luxusní


Tenhle skvělý předkrm, či luxusní pohoštění, Vám zaručí obdiv všech hostů. 

Recept:

1. Nejprve si připrav bliny. Do vlažného mléka přidej droždí, cukr a promíchej. Přidej sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracuj hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháš tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku. 

 

2. Nech na teplém místě kynout a odpočívat cca 15-20 minut. Těsto znovu zpracuj a rozpal si pánev lehce potřenou olejem. Smaž postupně malé lívanečky zhruba takové velikosti, jako když spojíte palec a ukazováček.

 

3. Po vychladnutí bliny ozdob krémovým sýrem, kousky uzeného jesetera a posypej bylinkami. Luxusní předkrm, či večerní pohoštění, kterým zazáříte, máte na stole.


Suroviny:

150 g uzeného jesetera

250 ml mléka 

200 g hladké pšeničné mouky

1 polévková lžíce sušeného droždí

1 vejce

1 lžička krupicového cukru, špetka soli

olej na smažení

100 g krémového sýra dle vlastních preferencí

 

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení