Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami
Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 40 minut.
Tags: sváteční, luxusní
Tenhle skvělý předkrm, či luxusní pohoštění, Vám zaručí obdiv všech hostů.
Recept:
1. Nejprve si připrav bliny. Do vlažného mléka přidej droždí, cukr a promíchej. Přidej sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracuj hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháš tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku.
2. Nech na teplém místě kynout a odpočívat cca 15-20 minut. Těsto znovu zpracuj a rozpal si pánev lehce potřenou olejem. Smaž postupně malé lívanečky zhruba takové velikosti, jako když spojíte palec a ukazováček.
3. Po vychladnutí bliny ozdob krémovým sýrem, kousky uzeného jesetera a posypej bylinkami. Luxusní předkrm, či večerní pohoštění, kterým zazáříte, máte na stole.
Suroviny:
150 g uzeného jesetera
250 ml mléka
200 g hladké pšeničné mouky
1 polévková lžíce sušeného droždí
1 vejce
1 lžička krupicového cukru, špetka soli
olej na smažení
100 g krémového sýra dle vlastních preferencí
Dobrou chuť!