Sumeček africký s houbovým kubou

Sumeček africký s houbovým kubou

Vhodné pro 4 osoby. Čas přípravy: 45 minut.


Tags: sváteční, tradiční, zdravé, s naší rybou lokální


 

Tenhle staročeský recept na houbového kubu skvěle a netradičně doplní náš sumeček. Houbový kuba sám o sobě je navíc veganský, takže uspokojíš chutě všech.

 


Recept: 

1. Sušené houby zalij litrem vody a přiveď k varu. Nech vařit na mírném ohni 10 minut, a pak houby sceď a vývar si schovej.

2. Cibuli nakrájej najemno a orestuj na oleji, aby změkla. Přidej prolisovaný česnek a minutu míchej. Přidej kroupy a zalij houbovým vývarem. Kroupy vař do měkka.

3. Když jsou kroupy měkké, vývar nech vyvařit, přidej houby z vývaru, máslo, majoránku. Vše promíchej a dochuť solí a pepřem.

4. Sumečka nasol z obou stran, stranu bez kůže potři hořčicí a obal v mouce.

5. Předehřej pánev, přidej olej a polovinu másla. Rybu polož na rozpálenou pánev kůží dolů.  Následně oheň stáhni a pomalu opékej cca 4 minuty.  Rybu otoč a nech dopéct další 1-2 minuty. Následně přesuň na talíř a nech pár minut odpočinout.

 

6. Jednotlivé porce ryby servíruj na svátečních talířích společně s houbovým kubou. K tomuto jídlu se navíc skvěle hodí čerstvá petržel.


Suroviny:

800 g sumeček africký - filet s kůží

1 hrnek (250 g) ječných krup

2  hrsti (50 g) sušených hub

2 lžíce hořčice

2 lžíce hladká mouka

⅛ (cca 30 g)  másla

2 stroužky česneku

1 cibule

1 lžíce kvalitní sušené, nebo ideálně čerstvé majoránky

 

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení