Lehká rybí polévka z kapra z aquaponického chovu

Lehká rybí polévka

vhodné pro 4 osoby

 

Suroviny:

cca 700 g (3 ks)  kapřího skeletu

cca 900 g  (2 ks) kapří hlavy

¼ (60 g) kostky másla 

1 menší cibule (ideálně šalotka)

2 mrkve

1 petržel

¼ celeru

½ (125 ml) smetany na vaření či polovinu množství smetany na šlehání a 4 lžíce navíc pro dekoraci

2 rohlíky

1 lžíce sekaných bylinek

10 kuliček nového koření 

10 kuliček jalovce

20 kuliček černého pepře

4 ks bobkového listu

Sůl, pepř

 

Skelety a hlavy omyjte pod studenou tekoucí vodou a dejte vařit do hrnce společně s divokým kořením (nové koření, jalovec, černý pepř, bobkový list). Přiveďte k varu a vařte 20 minut. Následně vývar sceďte a skelety oberte. 

 

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. 

 

Zalijte připraveným rybím vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.


Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém, který dochutíte smetanou a případně pár kapkami citronové šťávy. 



Zbylé máslo rozpusťte, pokapejte jím na šikmé plátky nakrájený rohlík. Poté dejte péct na plechu vyloženém pečícím papírem do trouby předehřáté na 180°C na 5-7 minut. 

 

Na sváteční talíře nalijte polévku, doprostřed dejte obrané rybí maso a dekorujte kapkami smetany, sekanými bylinkami a rohlíkovými chipsy.

 

Doboru chuť!

 

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení