Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami

Ochutnej jesetera s vůní bylinek

Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut


Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové

jstr3

Jeseter na másle s bylinkami, salát s medovo-hořčičným dresinkem a pečená kořenová zelenina s bramborami


Recept:

1. Nejprve začni s přípravou pečené zeleniny. Veškerou zeleninu očisti a nakrájej na stejné kousky, následně ji v míse promíchej s polovinou olivového oleje, solí a pepřem. 

2. Troubu předehřej na 200°C. Plech vylož pečícím papírem a vyskládej na něj zeleninu. Následně pečeme cca 25-30 minut. Hlídej, aby se zelenina nepálila. Občas můžeš promíchat, případně teplotu snížit.

3. Zatímco se peče zelenina, natrhej si salát na kousky velikosti sousta a ochuť připraveným dresinkem dle libosti.

4. Na pánvi si rozpusť máslo a přidej zbytek olivového oleje. Filet vyndej z obalu, osuš papírovou utěrkou, rozděl na 2 porce a ochuť solí a pepřem. Nejprve opékej filety kůží dolů do té doby, než je křupavá, a následně otoč na stranu bez kůže a opékej další 1-2 minuty. Nech pár minut odpočinout a kůži odstraň. 

5. Servírujeme s pečenou kořenovou zeleninou, bohatě posypané sekanými bylinkami a zeleninovým salátem.

Tip: Pokud jsi zastánce velmi tradičních chutí, není nic jednoduššího, než pečenou kořenovou zeleninu nahradit bramborovou kaší. Klasický, ale přesto sváteční a zdravý pokrm máš na stole během chvíle.


Suroviny:

cca 310 g filet s kůží z jesetera sibiřského

30 g Mix bylinek 

150 g Mix listových salátů

100 g medovo-hořčičný dresink 

 

2 lžíce másla

cca 600g libovolné směsi kořenové zeleniny a brambor (řepa, mrkev, petržel, pastinák, celer) 

4 lžíce Olivový olej

Sůl a pepř

 jstr2

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení