Fish taco bowl – mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým

Ochutnej sumečka s vůní koriandru

Vhodné pro 2 osoby. Čas přípravy: 30 minut


Tags: Mexické, snadné, variabilní, zdravé

kori3

Fish taco bowl – Mexická miska s rýží, zeleninou a sumečkem africkým


Recept:

1. Rybí kousky osol, zakápni pár kapkami limetkové šťávy a nech chvíli marinovat. Následně obal v připravené směsi na taco a nech chvíli stranou. 

2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru či podle zvyku.

3. Smícháním zakysané smetany s 1/3 nasekaného koriandru, šťávou s poloviny limety, půl lžičkou moučkového cukru a špetkou soli vytvoříš koriandrový dip.

4. Oloupané avokádo si nakrájíme na klínky či plátky a červené zelí nakrouháme na jemno. 

Tip: Že nemáš červené zelí, nebo nejíš rajčata? Nevadí. V misce je důležitá ryba a rýže a zbytek může být jen na tobě. Tu nejlepší kombinaci, kterou jsme objevili my, přikládáme v následujícím receptu.

5. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a smícháme s polovinou cibule také nakrájené na drobno, ochutíme olivovým olejem, solí, pepřem a pár lístky koriandru.

6. Obalené rybí kousky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje či ve fritéze a necháme okapat na papírové utěrce. 

 

7. Nyní máme všechny části hotové a stačí seskládat dle vlastního estetického cítění. Nezapomeň vše doladit dipem, pár lístky koriandru, chilli a limetou.

 


Suroviny:

cca 310g filet bez kůže ze sumečka afrického

20 g koriandr

10 g chilli papričky

120 g směsi na obalení rybích kousků

 

2 menší rajčata

1 lžičku olivového oleje

1 menší (ideálně červenou nebo 2 jarní) cibuli

½ kelímku zakysané smetany (cca 120-150 g)

1 limetku

1 avokádo

1/3 malé hlávky červeného zelí

200 g jasmínové (nebo jiné) rýže

Olej na smažení

Sůl, pepř, moučkový cukr dle chuti

kori2

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení