Smažené kousky sumečka afrického s bazalkovou majonézou, listový salát s mrkví a citronovo-medovým dresingem

Sumeček s vůní bazalky

vhodné pro 2 osoby pro lehký oběd nebo večeři se salátem. Pro 4 osoby s přílohou dle tipů v receptu.

 

Smažené kousky sumečka afrického s bazalkovou majonézou, listový salát s mrkví a citronovo-medovým dresingem (doporučujeme podávat s čerstvým bílým pečivem či pečeným bramborem).

 SUM2

1. Nejprve si připrav bazalkovou majonézu. 1/3 sklenice bazalkového pesta smíchej se 4 lžícemi majonézy. Důkladně promíchej a výborná pochoutka je na světě. 

2. Kousky sumečka dej na talíř, lehce zakapej citronem, osol a opepři. Následně si připrav trojobal, tak jako vždy. Jen místo klasické strouhanky použij panko strouhanku. Jedná se o japonský druh strouhanky, který je skvěle křupavý a nasaje méně tuku.

3. Do jedné misky si tedy připrav hladkou mouku, do druhé rozšlehaná, osolená vejce a do třetí strouhanku. Postupně obaluj všechny kousky nejdříve v mouce, následně ve vajíčku a poté v panku. Takto připravené kousky smaž na pánvi ve větší vrstvě oleje či ve fritéze. Osmažené kousky sumečka nech okapat na papírové utěrce a připrav si bleskový salát. 

4. Natrhej listové saláty na velikost sousta a oloupanou mrkev nastrouhej. Zeleninu promíchej s přiloženým dresingem dle vlastní chuti.

5. Samotné slouží jako vynikající předkrm či lehčí jídlo, pokud budeš podávat s malými pečenými bramborami, případně čerstvou bagetou, máš na stole plnohodnotný oběd či večeři.

A že doma najdeš jen starší pečivo? Nevadí. Není snad nic lepšího než ho rozkrájet, zlehka potřít naším pestem, pokapat olivovým olejem a dát na chviličku zapéct do trouby. Úspěch bude zaručen.

 

Tip: Stačí přidat další 3 ingredience a ze zbytku bazalkového pesta získáš další skvělé hlavní jídlo. Pesto stačí promíchat s libovolnými uvařenými těstovinami a posypat piniovým semínkem a sýrem gran moravia.

  

Suroviny:

cca 310 g sumeček filet bez kůže 

100 g medovo-hořčičný dresink

100 g panko strouhanka

150 g bazalkové pesto 


1 ks střední mrkve

4 lžíce kvalitní majonézy

½ citronu

Olej na smažení

2 vejce

3-4 lžíce hladké mouky

Sůl a pepř

 SUM3

Dobrou chuť!