Pečený pstruh v teriyaki omáčce, s mangoldem, posypaný sezamem

Filet ze pstruha se sezamovým mangoldem 

Čas přípravy: 25 minut

vhodné pro 2 osoby

Pečený pstruh s mangoldem, v teriyaki omáčce, posypaný sezamem. Skvělý jen tak, anebo třeba s rýží. 

 pstr2

Tags: Asijské, dietní, snadné, rychlé

  


Recept:

1. Filet ze pstruha vyndej z obalu a lehce osuš papírovou utěrkou, zbav kůže a rozděl na 2 části. Následně ho vlož do misky a přelij 2/3 marinády (1/3 odlož stranou na ochucení mangoldu) a nech v klidu marinovat, zatímco si připravíš rýži a sezamový mangold.

2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru anebo tak, jak ji máš rád. Pokud používáš rýži na sushi, nezapomeň ji ochutit.

3. Na polovině oleje zlehka osmaž oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Následně vlož mangold a na minutu až 2 přikryj a nech lístky zavadnout. Dochuť lžící marinády a nech stranou. 

4. Předehřej troubu na 200°C a připrav si menší pekáček, do kterého vložíš filety.  Peč ve vyhřáté troubě 8-10 minut. Vyndej a nech pár minut odpočinout. 

Pozn.: Pokud nemáš troubu, nevadí! Marinovaného pstruha lze bez problémů opéct také na pánvi.

5. Do misky vlož rýži, nahoru mangold a následně porci lososa včetně marinády. Vše posypej sezamovým semínkem a případně dozdob dle vlastní invence. 


Suroviny:

1 filet ze pstruha lososovitého

100 g marináda

200 g mangold 

5 g sezamové semínko bílé a černé mix

 

200 g rýže dle vašich preferencí (doporučujeme rýží 3 barev či rýži na sushi)

1 větší stroužek česneku

50 ml olivový olej

Sůl

Případně jarní cibulku či opékané mořské řasy na ozdobu

 pstr5

Přejeme dobrou chuť!