Pečený pstruh v teriyaki omáčce, s mangoldem, posypaný sezamem

Filet ze pstruha se sezamovým mangoldem 

Čas přípravy: 25 minut

vhodné pro 2 osoby

Pečený pstruh s mangoldem, v teriyaki omáčce, posypaný sezamem. Skvělý jen tak, anebo třeba s rýží. 

 pstr2

Tags: Asijské, dietní, snadné, rychlé

  


Recept:

1. Filet ze pstruha vyndej z obalu a lehce osuš papírovou utěrkou, zbav kůže a rozděl na 2 části. Následně ho vlož do misky a přelij 2/3 marinády (1/3 odlož stranou na ochucení mangoldu) a nech v klidu marinovat, zatímco si připravíš rýži a sezamový mangold.

2. Rýži uvař ideálně v rýžovaru anebo tak, jak ji máš rád. Pokud používáš rýži na sushi, nezapomeň ji ochutit.

3. Na polovině oleje zlehka osmaž oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Následně vlož mangold a na minutu až 2 přikryj a nech lístky zavadnout. Dochuť lžící marinády a nech stranou. 

4. Předehřej troubu na 200°C a připrav si menší pekáček, do kterého vložíš filety.  Peč ve vyhřáté troubě 8-10 minut. Vyndej a nech pár minut odpočinout. 

Pozn.: Pokud nemáš troubu, nevadí! Marinovaného pstruha lze bez problémů opéct také na pánvi.

5. Do misky vlož rýži, nahoru mangold a následně porci lososa včetně marinády. Vše posypej sezamovým semínkem a případně dozdob dle vlastní invence. 


Suroviny:

1 filet ze pstruha lososovitého

100 g marináda

200 g mangold 

5 g sezamové semínko bílé a černé mix

 

200 g rýže dle vašich preferencí (doporučujeme rýží 3 barev či rýži na sushi)

1 větší stroužek česneku

50 ml olivový olej

Sůl

Případně jarní cibulku či opékané mořské řasy na ozdobu

 pstr5

Přejeme dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení