Green-up, eggs-up

Čas přípravy: 15 minut

Vaše zásoby:
sůl, pepř

Tip: Pokud chcete z tohoto receptu vymáčknout ještě víc, můžete ze salátu pro 2 vytvořit lehký pokrm pro 4 strávníky. Stačí si přikoupit kousek čerstvé ryby, třeba jesetera, a jen ji lehce osolit, opepřit a opéct na másle. Následně přidat k salátu.

Recept:

Tenhle salát je skutečná rychlovka, co bude mít úspěch.

Začneme s vajíčkem. Připravíme si ho přesně tak, jak ho máme rádi. Volské oko, zastřené, na hniličku či na tvrdo. Malá nápověda je, že pro pevný střed vaříme 9 minut pro tekutý žloutek pak 7 minut. Vejce vkládáme vždy do vroucí vody. Po uvaření pak necháme vychladit ve vodě studené. 

Saláty natrháme do velké misky na kousky velikosti sousta a smícháme se zálivkou. Naservírujeme na talíře - nejprve salát, poté vejce a nakonec semínka slunečnice.

Dobrou chuť.

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení