Green-up, eggs-up

Čas přípravy: 15 minut

Vaše zásoby:
sůl, pepř

Tip: Pokud chcete z tohoto receptu vymáčknout ještě víc, můžete ze salátu pro 2 vytvořit lehký pokrm pro 4 strávníky. Stačí si přikoupit kousek čerstvé ryby, třeba jesetera, a jen ji lehce osolit, opepřit a opéct na másle. Následně přidat k salátu.

Recept:

Tenhle salát je skutečná rychlovka, co bude mít úspěch.

Začneme s vajíčkem. Připravíme si ho přesně tak, jak ho máme rádi. Volské oko, zastřené, na hniličku či na tvrdo. Malá nápověda je, že pro pevný střed vaříme 9 minut pro tekutý žloutek pak 7 minut. Vejce vkládáme vždy do vroucí vody. Po uvaření pak necháme vychladit ve vodě studené. 

Saláty natrháme do velké misky na kousky velikosti sousta a smícháme se zálivkou. Naservírujeme na talíře - nejprve salát, poté vejce a nakonec semínka slunečnice.

Dobrou chuť.