Šťastná bylinková omeleta

Vegetariáni nastražte uši, náš první vege balíček je na světě! Omeleta ze šťastných vajec vám vlije radost rovnou do srdce a potřebnou energii do těla. Že nevíte, co na víkendový brunch? Šťastná vaječná omeleta je tou správnou volbou.


Tags: vegetariánské, neotřelé, skvělý brunch


Čas přípravy: 25 minut

Vaše zásoby:

1 lžíci citronové šťávy
1 prolisovaný stroužek česneku
60 ml mléka
rostlinný olej
50 g čerstvého smetanového sýra
sůl, pepř


Tip: V tomto složení se jedná o skvělou vegetariánskou snídani nebo lehký oběd, zkuste ale přidat kousek uzeného sumečka, který pokladete na mangoldovo-bramborovu náplň před přeložením palačinky. Rázem máte chutný & lehký oběd či večeři, který neurazí ani masojedlíka :).


Recept:

Nejprve si připravíme náplň do omelet. Oloupané brambory nakrájené na malé kostičky dáme do hrnce a vaříme téměř do změknutí. Na posledních pár minut přidáme nakrájený mangold a vaříme do té doby, než budou brambory měkké. Následně slijeme přidáme citron, česnek, promícháme a necháme stranou.

Všechny bylinky nasekáme na drobno. V míse vyšleháme vejce, mléko, nasekané bylinky, sůl a pepř. Na palačinkové pánvi připravíme z uvedeného množství vaječné směsi 2 omelety. Po jejich zchladnutí je potřeme sýrem a mangoldovou náplní. Přeložíme napůl a ještě jednou na půl. Vznikne nám tak tvar vějíře. Omelety dáme zapéct do předehřáté trouby na 170°C na 5 minut. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!

Složení dodaných surovin: brambory; mangold; VEJCE; petrželka druh dle dostupnosti; pažitka; kopr

alergeny v dodaných surovinách: vejce