Šťastná bylinková omeleta

Vegetariáni nastražte uši, náš první vege balíček je na světě! Omeleta ze šťastných vajec vám vlije radost rovnou do srdce a potřebnou energii do těla. Že nevíte, co na víkendový brunch? Šťastná vaječná omeleta je tou správnou volbou.


Tags: vegetariánské, neotřelé, skvělý brunch


Čas přípravy: 25 minut

Vaše zásoby:

1 lžíci citronové šťávy
1 prolisovaný stroužek česneku
60 ml mléka
rostlinný olej
50 g čerstvého smetanového sýra
sůl, pepř


Tip: V tomto složení se jedná o skvělou vegetariánskou snídani nebo lehký oběd, zkuste ale přidat kousek uzeného sumečka, který pokladete na mangoldovo-bramborovu náplň před přeložením palačinky. Rázem máte chutný & lehký oběd či večeři, který neurazí ani masojedlíka :).


Recept:

Nejprve si připravíme náplň do omelet. Oloupané brambory nakrájené na malé kostičky dáme do hrnce a vaříme téměř do změknutí. Na posledních pár minut přidáme nakrájený mangold a vaříme do té doby, než budou brambory měkké. Následně slijeme přidáme citron, česnek, promícháme a necháme stranou.

Všechny bylinky nasekáme na drobno. V míse vyšleháme vejce, mléko, nasekané bylinky, sůl a pepř. Na palačinkové pánvi připravíme z uvedeného množství vaječné směsi 2 omelety. Po jejich zchladnutí je potřeme sýrem a mangoldovou náplní. Přeložíme napůl a ještě jednou na půl. Vznikne nám tak tvar vějíře. Omelety dáme zapéct do předehřáté trouby na 170°C na 5 minut. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!

Složení dodaných surovin: brambory; mangold; VEJCE; petrželka druh dle dostupnosti; pažitka; kopr

alergeny v dodaných surovinách: vejce

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení