Ryba jak víno!

Tenhle nadupaný balíček si zamilujete! Není v něm nic víc, než jen to nejlepší na vaši hostinu. Dvě slaďoučké Tilápie, chilli salsa s jablečným dresingem, bylinky a k tomu jsme pro vás vybrali biodynamiku od Wine Punku - Ryzlink rýnský 2021. Že neznáte biodynamická vína? Biodynamika je nadstavbou ekologického zemědělství. Vinaři se řídí nejen přísnými ekologickými zásadami, ale navíc pracují se sílou samotného kosmu, postavením Měsíce, Slunce a dalších hvězd. Magická kombinace na vašem stole!


 Tags: svěží, lehké, slavnostní


Čas přípravy: 30 minut

Vaše zásoby:
1 citron
1 kg kamenné soli
½ poloviny malého smetanového jogurtu (cca 100 g)
1 vejce

Tip: Pečená tilápie v solné krustě se skvěle doplňuje s lehkým fenyklovým salátem. A recept? Jednoduchý - 1 bulvu fenyklu nakrájejte najemno a smíchejte se segmenty pomeranče. Dochutíte šťávou ze zbylé části pomeranče, olivovým olejem, cukrem a solí.


Předehřejeme troubu na 180°C. Tilápie vyndáme z obalu, dle potřeby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ½ citronu na slabá kolečka a spolu s petrželkou a pažitkou vložíme do vnitřní dutiny ryb.

Smícháme sůl, vejce a cca 50 ml vody, ⅓ vzniklé směsi rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Uprostřed uděláme prohlubeň, do které vložíme ryby. Zbylou solnou směsí rovnoměrně pokryjeme ryby a pečeme 25 minut.

Upečenou rybu necháme v klidu odpočívat a připravíme si bazalkový jogurt. Jogurt rozmixujeme s lístky bazalky a přiloženým dresinkem (med & hořčice). Dle chuti osolíme a opepříme.

Salsu připravíme tak, že chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme najemno. Následně přidáme nasekané lístky máty a jablečný dresink. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem, je-li třeba.

Opatrně rozbijeme solnou krustu a tilápie vyndáme. Odstraníme všechnu sůl a přendáme na talíř. Odstraníme kůži a opatrně vysvobodíme všechno maso. Podáváme s bazalkovým jogurtem, salsou, citronem na pokapání a čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

Složení dodaných surovin: TILÁPIE NILSKÁ; petrželka; pažitka; bazalka; chilli papričky; medovo-hořčičný dresing: dijonská HOŘČICE - Pitná voda, HOŘČIČNÉ SEMENO, ocet kvasný lihový, jedlá sůl (max. 6,5%), kurkuma, stabilizátor: xanthan E415; olivový olej; med; rýžový ocet - voda, jasmínová rýže; jablečný dresink: jablečný ocet - šťáva z jablek, olivový olej, med, sůl máta; víno: suché, bílé, naturální víno pouze s přirozeným obsahem OXIDU SIŘIČITÉHO

Alergeny v dodaných surovinách: ryby, hořčice, oxid siřičitý