Ryba jak víno!

Tenhle nadupaný balíček si zamilujete! Není v něm nic víc, než jen to nejlepší na vaši hostinu. Dvě slaďoučké Tilápie, chilli salsa s jablečným dresingem, bylinky a k tomu jsme pro vás vybrali biodynamiku od Wine Punku - Ryzlink rýnský 2021. Že neznáte biodynamická vína? Biodynamika je nadstavbou ekologického zemědělství. Vinaři se řídí nejen přísnými ekologickými zásadami, ale navíc pracují se sílou samotného kosmu, postavením Měsíce, Slunce a dalších hvězd. Magická kombinace na vašem stole!


 Tags: svěží, lehké, slavnostní


Čas přípravy: 30 minut

Vaše zásoby:
1 citron
1 kg kamenné soli
½ poloviny malého smetanového jogurtu (cca 100 g)
1 vejce

Tip: Pečená tilápie v solné krustě se skvěle doplňuje s lehkým fenyklovým salátem. A recept? Jednoduchý - 1 bulvu fenyklu nakrájejte najemno a smíchejte se segmenty pomeranče. Dochutíte šťávou ze zbylé části pomeranče, olivovým olejem, cukrem a solí.


Předehřejeme troubu na 180°C. Tilápie vyndáme z obalu, dle potřeby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ½ citronu na slabá kolečka a spolu s petrželkou a pažitkou vložíme do vnitřní dutiny ryb.

Smícháme sůl, vejce a cca 50 ml vody, ⅓ vzniklé směsi rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Uprostřed uděláme prohlubeň, do které vložíme ryby. Zbylou solnou směsí rovnoměrně pokryjeme ryby a pečeme 25 minut.

Upečenou rybu necháme v klidu odpočívat a připravíme si bazalkový jogurt. Jogurt rozmixujeme s lístky bazalky a přiloženým dresinkem (med & hořčice). Dle chuti osolíme a opepříme.

Salsu připravíme tak, že chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme najemno. Následně přidáme nasekané lístky máty a jablečný dresink. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem, je-li třeba.

Opatrně rozbijeme solnou krustu a tilápie vyndáme. Odstraníme všechnu sůl a přendáme na talíř. Odstraníme kůži a opatrně vysvobodíme všechno maso. Podáváme s bazalkovým jogurtem, salsou, citronem na pokapání a čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

Složení dodaných surovin: TILÁPIE NILSKÁ; petrželka; pažitka; bazalka; chilli papričky; medovo-hořčičný dresing: dijonská HOŘČICE - Pitná voda, HOŘČIČNÉ SEMENO, ocet kvasný lihový, jedlá sůl (max. 6,5%), kurkuma, stabilizátor: xanthan E415; olivový olej; med; rýžový ocet - voda, jasmínová rýže; jablečný dresink: jablečný ocet - šťáva z jablek, olivový olej, med, sůl máta; víno: suché, bílé, naturální víno pouze s přirozeným obsahem OXIDU SIŘIČITÉHO

Alergeny v dodaných surovinách: ryby, hořčice, oxid siřičitý

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení