Curry. Kdo by neznal tuhle asijskou klasiku? Zelené, žluté, červené. Milujeme je všechny! Dnes jsme pro vás vybrali to červené a přidali k němu navíc nádech Afriky v podobě našeho nejjemnějšího sumečka. Troška chilly, bazalka a koriandr. Barevná symfonie na vašem talíři. Představte si to. Taky se vám už sbíhají sliny?
Tags: asijské, rychlé, snadné, za málo práce hodně parády
Doba přípravy: 25 minut
Budete potřebovat:
120 g jasmínová rýže
300 g libovolné zeleninu např. mrkev, cuketu, papriku, cherry rajčata, lilek..
rostlinný olej
sůl
Tip: Tady není snad co dodat. Tohle Vás bude bavit.
Začneme rýží, kterou si připravíme tak, jak máte rádi.. My doporučujeme rýžovar nebo přípravu v troubě.
Na samotné curry si vezmeme hlubší, nepřilnavu pánev. Nejdříve na ní na troše oleje opečeme osoleného sumečka rozkrojeného na 2 porce. Opečenou rybu vyndáme a odložíme stranou.
Stejným způsobem postupujeme i u veškeré zeleniny. Vždy na troše oleje opečeme očištěnou, zeleninu nakrájenou na větší kostky a následně odložíme stranou. Každá zelenina potřebuje pro opečení svůj čas a není tedy dobré péct všechno dohromady.
Po orestování veškeré zeleniny vezmeme sáček s curry omáčkou, dáme ho do pánve a nechte prohřát.
Teď už stačí naservírovat. Na dno talíře vlijeme omáčku, naskládáme zeleninu a položíme rybu. Přidat můžete rýži, nebo jí nechte stranou v samostatné misce.
Teď už stačí ozdobit bazalkou & koriandrem a dle chuti nasekanou papričkou.
Dobrou chuť.
Alergeny: ryby, sojové boby, obiloviny obsahující lepek, ryby, podzemnice olejná, sezamová semena, měkkýši
Dobrou chuť!