Červené curry z Rybí zahrady

Curry. Kdo by neznal tuhle asijskou klasiku? Zelené, žluté, červené. Milujeme je všechny! Dnes jsme pro vás vybrali to červené a přidali k němu navíc nádech Afriky v podobě našeho nejjemnějšího sumečka. Troška chilly, bazalka a koriandr. Barevná symfonie na vašem talíři. Představte si to. Taky se vám už sbíhají sliny?


Tags: asijské, rychlé, snadné, za málo práce hodně parády


 
Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat:

120 g jasmínová rýže
300 g libovolné zeleninu např. mrkev, cuketu, papriku, cherry rajčata, lilek..
rostlinný olej
sůl

Tip: Tady není snad co dodat. Tohle Vás bude bavit.



Recept:

Začneme rýží, kterou si připravíme tak, jak máte rádi.. My doporučujeme rýžovar nebo přípravu v troubě.

Na samotné curry si vezmeme hlubší, nepřilnavu pánev. Nejdříve na ní na troše oleje opečeme osoleného sumečka rozkrojeného na 2 porce. Opečenou rybu vyndáme a odložíme stranou.

Stejným způsobem postupujeme i u veškeré zeleniny. Vždy na troše oleje opečeme očištěnou, zeleninu nakrájenou na větší kostky a následně odložíme stranou. Každá zelenina potřebuje pro opečení svůj čas a není tedy dobré péct všechno dohromady.

Po orestování veškeré zeleniny vezmeme sáček s curry omáčkou, dáme ho do pánve a nechte prohřát.

Teď už stačí naservírovat. Na dno talíře vlijeme omáčku, naskládáme zeleninu a položíme rybu. Přidat můžete rýži, nebo jí nechte stranou v samostatné misce.

Teď už stačí ozdobit bazalkou & koriandrem a dle chuti nasekanou papričkou.

Dobrou chuť.

Alergeny: ryby, sojové boby, obiloviny obsahující lepek, ryby, podzemnice olejná, sezamová semena, měkkýši

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení