Panko rybí prsty

Rybí prsty? To umí každý. Panko rybí prsty z našeho aquaponického sumečka? To umíme my! A co že to jsou ty PANKO rybí prsty? Rozhodně žádný punk. Japonská panko strouhanka nenasákne zdaleka tolik tuku a navíc je pořádně křupavá. A v kombinaci s naším sumečkem? Takové rybí prsty jednoduše chcete ochutnat.


Tags: pro děti, rychlé, snadné, evergreen s přesahem


 
Čas přípravy: 35 minut

Budete potřebovat:

250 ml mléka (pokud byste chtěli kaši)
50 g hladká mouka
200 ml rostlinný olej na smažení 
10 g máslo
Sůl

Tip: Komu chybí zelené, nechť si objedná náš salátový mix a smíchá citronovou šťávu, olivový olej a trochu medu na zálivku a voila, lahodná obloha je na světě.



Recept:

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. 

Sumečka vyndáme z obalu a dle potřeby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, poté v rozšlehaném lehce osoleném vejci, které jsme rozředili kapkou vod, a nakonec v panko strouhance. 

Smažíme na menší pánvi v dostatečném množství oleje. Smažíme na vyšší stupeň a pokládáme na papírovou utěrku.

Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo a zpět přiklopíme, aby se máslo rozpustilo. Před servírováním přidáme nasekanou petrželku.

Pokud máte raději kaši, stačí k uvařeným bramborám dát horké mléko a rozšťouchat na kaši. V závěru přidáme máslo.

Složení dodaných surovin: SUMEČEK AFRICKÝ, panko strouhanka: PŠENIČNÁ MOUKA, voda, droždí, sůl; brambory, VEJCE, petržel hladkolistá / petržel kudrnka dle dostupnosti

Alergeny: ryby, obiloviny obsahující lepek, vejce

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení