Panko rybí prsty

Rybí prsty? To umí každý. Panko rybí prsty z našeho aquaponického sumečka? To umíme my! A co že to jsou ty PANKO rybí prsty? Rozhodně žádný punk. Japonská panko strouhanka nenasákne zdaleka tolik tuku a navíc je pořádně křupavá. A v kombinaci s naším sumečkem? Takové rybí prsty jednoduše chcete ochutnat.


Tags: pro děti, rychlé, snadné, evergreen s přesahem


 
Čas přípravy: 35 minut

Budete potřebovat:

250 ml mléka (pokud byste chtěli kaši)
50 g hladká mouka
200 ml rostlinný olej na smažení 
10 g máslo
Sůl

Tip: Komu chybí zelené, nechť si objedná náš salátový mix a smíchá citronovou šťávu, olivový olej a trochu medu na zálivku a voila, lahodná obloha je na světě.



Recept:

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. 

Sumečka vyndáme z obalu a dle potřeby omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, poté v rozšlehaném lehce osoleném vejci, které jsme rozředili kapkou vod, a nakonec v panko strouhance. 

Smažíme na menší pánvi v dostatečném množství oleje. Smažíme na vyšší stupeň a pokládáme na papírovou utěrku.

Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo a zpět přiklopíme, aby se máslo rozpustilo. Před servírováním přidáme nasekanou petrželku.

Pokud máte raději kaši, stačí k uvařeným bramborám dát horké mléko a rozšťouchat na kaši. V závěru přidáme máslo.

Složení dodaných surovin: SUMEČEK AFRICKÝ, panko strouhanka: PŠENIČNÁ MOUKA, voda, droždí, sůl; brambory, VEJCE, petržel hladkolistá / petržel kudrnka dle dostupnosti

Alergeny: ryby, obiloviny obsahující lepek, vejce

Dobrou chuť!