Jarní sumeček s polentou a zeleninou

vhodné pro 2 osoby


Tags: jednoduché, zdravé, rychlé, bezlepkové


Čas přípravy: 20 minut

Co budete potřebovat:

1 velkou mrkev
1 velkou petržel
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
400 ml mléka
½ citronu
Sůl, pepř


Tip: Pokud nenamícháte do polenty naše pesto, bude se jednat o skvělé “baby friendly” jídlo.


Recept:

Ryba i polenta jsou skutečná rychlovka. Začneme tedy kořenovou zeleninou, kterou si oloupeme a nastrouháme na struhadle. Můžeme také použít speciální škrabku na julienne. Ti největší pašáci nakrájí kořenovku na tenké plátky ručně.

Kořenovou zeleninu opečeme na pánvi na 1 lžíci másla a oleje. Pečená kořenová zelenina krásně zesládne. Lehce osolíme a opepříme a necháme stranou.

Sumečka vyndáme z obalu a dle potřeby omyjte, osušte a rozkorojte. Osolte a lehce pokapejte citronem. Nechte chvilku odpočinout v pokojové teplotě.

Polentu připravte jednoduše tak, že přivedete k varu mléko a lžíci másla. Přiloženou polentu pomalu vsypávejte do mléka a poctivě míchejte. Po zpracování veškeré polenty míchejte ještě minutu až 2. Nechte lehce zchladnout a přimíchejte bazalkové pesto a nechte stranou.

Rybu opečte na lžíci másla a lžíci oleje zprudka z obou stran. Nejprve opečte stranu s kůží do křupava, trvá asi 2-3 minuty, a následně rybu otočte a pečte cca další minutu.

Zatímco necháte rybu krátce odpočinout, naservírujte si polentu a zeleninu, následně přidejte rybu a nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

Složení dodaných surovin: SUMEČEK AFRICKÝ, instantní polenta - tepelně upravená kukuřičná krupice, bazalkové pesto: bazalka, parmazán, MANDLE, extra panenský olivový olej, česnek, citronová šťáva, sůl, pepř

Alergeny: ryby, polenta může obsahovat stopy lepku, skořápkové plody