Jarní sumeček s polentou a zeleninou

vhodné pro 2 osoby


Tags: jednoduché, zdravé, rychlé, bezlepkové


Čas přípravy: 20 minut

Co budete potřebovat:

1 velkou mrkev
1 velkou petržel
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
400 ml mléka
½ citronu
Sůl, pepř


Tip: Pokud nenamícháte do polenty naše pesto, bude se jednat o skvělé “baby friendly” jídlo.


Recept:

Ryba i polenta jsou skutečná rychlovka. Začneme tedy kořenovou zeleninou, kterou si oloupeme a nastrouháme na struhadle. Můžeme také použít speciální škrabku na julienne. Ti největší pašáci nakrájí kořenovku na tenké plátky ručně.

Kořenovou zeleninu opečeme na pánvi na 1 lžíci másla a oleje. Pečená kořenová zelenina krásně zesládne. Lehce osolíme a opepříme a necháme stranou.

Sumečka vyndáme z obalu a dle potřeby omyjte, osušte a rozkorojte. Osolte a lehce pokapejte citronem. Nechte chvilku odpočinout v pokojové teplotě.

Polentu připravte jednoduše tak, že přivedete k varu mléko a lžíci másla. Přiloženou polentu pomalu vsypávejte do mléka a poctivě míchejte. Po zpracování veškeré polenty míchejte ještě minutu až 2. Nechte lehce zchladnout a přimíchejte bazalkové pesto a nechte stranou.

Rybu opečte na lžíci másla a lžíci oleje zprudka z obou stran. Nejprve opečte stranu s kůží do křupava, trvá asi 2-3 minuty, a následně rybu otočte a pečte cca další minutu.

Zatímco necháte rybu krátce odpočinout, naservírujte si polentu a zeleninu, následně přidejte rybu a nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

Složení dodaných surovin: SUMEČEK AFRICKÝ, instantní polenta - tepelně upravená kukuřičná krupice, bazalkové pesto: bazalka, parmazán, MANDLE, extra panenský olivový olej, česnek, citronová šťáva, sůl, pepř

Alergeny: ryby, polenta může obsahovat stopy lepku, skořápkové plody

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení