Kapr na grilu s petrželí, salátem a medovo-hořčičným dresinkem

vhodné pro 3-4 osoby


Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové


Čas přípravy: 25 minut

Co budete potřebovat:

500 g filet z kapra
cca 15 g čerstvé petrželky
150 g mix listových salátů
2 lžíce másla
2 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
1 - 2 lžíce octa (ideálně rýžového či jablečného)
sůl a pepř


Tip: Takto připravené filety z kapra lze péci také v kontaktním grilu nebo troubě. Čas v tomto případě adekvátně přizpůsobte.


Recept:

Filet z kapra rozdělíme na porce podle počtu strávníků, zakápneme citronovou šťávou, posypeme pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným, a polovinou nasekané petržele.

Než se rozpálí gril, necháme maso odpočívat. Těsně před grilováním porce kapra mírně osolíme.

Rybí maso opékáme asi 10 minut po každé straně, aby se zpevnilo a na povrchu zezlátlo. Pokud je potřeba, použijeme v průběhu grilování trochu oleje.

Zatímco se kapr giluje, připravíme si salát. Začneme tím, že smícháme rozpuštěný med, olivový olej, dijonskou hořčici a rýžový ocet.

Dochutíme solí a pepřem. Natrháme si mix listových salátu a promícháme s připraveným dresinkem.

Kapra necháme po sundání z grilu krátce odpočívat a na každé porci necháme rozpustit kousek másla.

Servírujeme porce salátu, filet z kapra a vše posypeme zbylou petrželí.

Dobrou chuť!

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení