Kapr na grilu s petrželí, salátem a medovo-hořčičným dresinkem

vhodné pro 3-4 osoby


Tags: Snadné, rychlé, zdravé, bezlepkové


Čas přípravy: 25 minut

Co budete potřebovat:

500 g filet z kapra
cca 15 g čerstvé petrželky
150 g mix listových salátů
2 lžíce másla
2 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
1 - 2 lžíce octa (ideálně rýžového či jablečného)
sůl a pepř


Tip: Takto připravené filety z kapra lze péci také v kontaktním grilu nebo troubě. Čas v tomto případě adekvátně přizpůsobte.


Recept:

Filet z kapra rozdělíme na porce podle počtu strávníků, zakápneme citronovou šťávou, posypeme pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným, a polovinou nasekané petržele.

Než se rozpálí gril, necháme maso odpočívat. Těsně před grilováním porce kapra mírně osolíme.

Rybí maso opékáme asi 10 minut po každé straně, aby se zpevnilo a na povrchu zezlátlo. Pokud je potřeba, použijeme v průběhu grilování trochu oleje.

Zatímco se kapr giluje, připravíme si salát. Začneme tím, že smícháme rozpuštěný med, olivový olej, dijonskou hořčici a rýžový ocet.

Dochutíme solí a pepřem. Natrháme si mix listových salátu a promícháme s připraveným dresinkem.

Kapra necháme po sundání z grilu krátce odpočívat a na každé porci necháme rozpustit kousek másla.

Servírujeme porce salátu, filet z kapra a vše posypeme zbylou petrželí.

Dobrou chuť!