Špízy ze sumečka s vůní kopru

Pečené špízy ze sumečka s hořčicí a svěží salát s avokádem, zeleným jablkem a červenou cibulí ochucený koprem.


Tags: zdravé, snadné, rychlé, bez lepku


 

Recept:

1. Špejle namoč na 20 minut do vody. 

2. Jablko zbav jádřinců a i se slupkou nakrájej na měsíčky. To stejné udělej s oloupanou cibulí a oloupaným avokádem.

3. Následně promíchej 3 lžíce přiložené marinády se zakysanou smetanou. 

4. Filet ze sumečka vyndej z obalu, lehce osuš papírovou utěrkou a nakrájej na kousky zhruba 3 x 3 cm. Nakrájené kousky ryby osol, pokapej lehce citronem. Nech pár minut odpočinout a smíchej s připravenou marinádou (část hořčičné marinády smíchané se zakysanou smetanou).

5. Rozpal gril, nebo troubu na 220°C. Dej na pečící papír a peč 15-20 minut. Na grilu opékej dle potřeby. 

6. Než se Ti ryba upeče, pusť se do dokončení salátu. Listy není třeba mýt, stačí je jen natrhat na velikost sousta. Salátové listy pak s láskou promíchej s jablkem, avokádem, cibulí, nasekaným koprem a dresinkem dle chuti.

7. Naservíruj salát na talíř a něžně na něj poskládej špízy. Případně dozdob zbytkem nasekaného kopru. 

 

Tip: Avokádo a jablko je do salátu za nás “numero uno”, ale pokud máš doma rajčata, či okurku, s naším křupavým salátem a koprovým dresinkem budou ladit stejně dobře. A že Ti chybí příloha? Přidej si k rybě a salátu, co Ti chutná. Skvěle se hodí např. bramborové, ale i jiné zeleninové pyré.

 


Budeš potřebovat:

min. 300 g filet ze sumečka afrického bez kůže

100 g medovo-hořčičná marináda

120 g listový salát

5 g kopr

bambusové špejle

1 malé zelené jablko (nebo ½ velkého :)

1 malé avokádo (nebo ½ velkého :)

½ menší červené cibule

1 lžíce zakysané smetany

pár kapek citronu

Sůl

 

Dobrou chuť!