Špízy ze sumečka s vůní kopru

Pečené špízy ze sumečka s hořčicí a svěží salát s avokádem, zeleným jablkem a červenou cibulí ochucený koprem.


Tags: zdravé, snadné, rychlé, bez lepku


 

Recept:

1. Špejle namoč na 20 minut do vody. 

2. Jablko zbav jádřinců a i se slupkou nakrájej na měsíčky. To stejné udělej s oloupanou cibulí a oloupaným avokádem.

3. Následně promíchej 3 lžíce přiložené marinády se zakysanou smetanou. 

4. Filet ze sumečka vyndej z obalu, lehce osuš papírovou utěrkou a nakrájej na kousky zhruba 3 x 3 cm. Nakrájené kousky ryby osol, pokapej lehce citronem. Nech pár minut odpočinout a smíchej s připravenou marinádou (část hořčičné marinády smíchané se zakysanou smetanou).

5. Rozpal gril, nebo troubu na 220°C. Dej na pečící papír a peč 15-20 minut. Na grilu opékej dle potřeby. 

6. Než se Ti ryba upeče, pusť se do dokončení salátu. Listy není třeba mýt, stačí je jen natrhat na velikost sousta. Salátové listy pak s láskou promíchej s jablkem, avokádem, cibulí, nasekaným koprem a dresinkem dle chuti.

7. Naservíruj salát na talíř a něžně na něj poskládej špízy. Případně dozdob zbytkem nasekaného kopru. 

 

Tip: Avokádo a jablko je do salátu za nás “numero uno”, ale pokud máš doma rajčata, či okurku, s naším křupavým salátem a koprovým dresinkem budou ladit stejně dobře. A že Ti chybí příloha? Přidej si k rybě a salátu, co Ti chutná. Skvěle se hodí např. bramborové, ale i jiné zeleninové pyré.

 


Budeš potřebovat:

min. 300 g filet ze sumečka afrického bez kůže

100 g medovo-hořčičná marináda

120 g listový salát

5 g kopr

bambusové špejle

1 malé zelené jablko (nebo ½ velkého :)

1 malé avokádo (nebo ½ velkého :)

½ menší červené cibule

1 lžíce zakysané smetany

pár kapek citronu

Sůl

 

Dobrou chuť!

 

fixed-img

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení