Jak si vychutnat gastronomický zázrak sumečka?

Jak si vychutnat gastronomický zázrak sumečka?

Dnes vám představíme vlajkovou loď naší Rybí zahrady – sumečka afrického. Jeho maso patří mezi to nejlepší na trhu, postupně se mu dostává zasloužené pozornosti i v našich kuchyních. U nás je možné pořídit filet sumečka s kůží nebo bez kůže, vaší chuti jistě poslouží uzený sumeček. Jak chutná a jak se připravuje sumeček?

V čem jeho maso vyniká?

Jak už jeho název napovídá, nedorůstá do takové velikosti jako sumec, drží si však některé jeho přednosti. Předně je bez šupin, dá se tedy velmi snadno a rychle připravit. Vedle toho v jeho těle absentují i zákeřné kůstky, je proto oblíbený u rodin s dětmi. To navíc podtrhuje již dobře známý fakt, že naši sumečci nepáchnou rybinou a žádnou blátivou příchuť na jazyku neucítíte. Místo toho vás čekají úplně jiné chutě. Jaké?

Jak si na sumečkovi pochutnat?

Tučnější šťavnaté maso s vysokým obsahem bílkovin je skutečně vyhlášenou pochoutkou. Připravit ho můžete pečením, pošírováním nebo smažením. Mezi skvělé způsoby úpravy patří i obalení v těstíčku, pro nadcházející letní měsíce doporučujeme zkusit sumečka i při grilování. Díky zmiňovanému masu bez kostí budou moci všichni pochoutku doslova hltat.

Co ještě potřebujete vědět?

Ještě jsme vám neřekli, jak velkého sumečka vlastně dostanete na kuchyňskou linku. Běžně naše kusy váží kolem 2-3 kilo. Nejde tak o malou rybku, dá se z ní připravit pořádný rodinný oběd nebo skvělé občerstvení. Naším takovým soukromím tipem je obalení v bylinkové krustě, k čemuž se budou hodit i bylinky z naší zahrady.

Čerstvost především

Začaly se vám z popisu sbíhat sliny? Potom není na co čekat, sumečka si můžete rovnou objednat. My ho následně vylovíme z vody a do 48 hodin k vám dovezeme, maso bude stále krásně čerstvé. Přejeme dobrou chuť!