Sváteční menu trochu jinak (pro 4 osoby)

….Vánoce jsou svátky klidu, dej si aquaponickou rybu :). 

 

No dobře, … poezie možná není naše parketa, ale za naší produkcí si stojíme!

 

A kdy jindy dopřát sobě i svým blízkým to nejlepší než teď, o svátcích?

 

Pro tuto příležitost jsme pro Vás připravili speciální selekci produktů a těch nejkvalitnějších ryb, které si u nás v Rybí zahradě spokojeně žijí v symbióze s našimi rostlinami. Rostlinky a saláty jsme do balíčků také přibalili.

Co si pod tím máte představit? 

Třeba TŘÍCHODOVOU VEČEŘI pro 4 OSOBY, aneb Vánoční menu trochu jinak. Dle přiložených receptů si s komponovaným balíčkem snadno poradíte a štědrovečerní menu snadno připravíte. Netřeba Vám receptů? Tak si jen představte balíček plný těch nejkvalitnější surovin, které využijete tak, jak se Vám zlíbí. 

S obsahy balíčků se můžete detailněji seznámit zde./

A pokud objednáte do 19. 12. doručení do Vánoc Vám garantujeme!

 

…tak šťastné, chutné a odpovědné..

 

Vaše RZ

Jednotlivé recepty:

Bliny s uzeným jeseterem, krémovým sýrem a bylinkami

Lehká rybí polévka

Staročeský houbový kuba se sumečkem africkým

 

 

Šampaňské a koňak s vůní máty

Osvěžující nealkoholické mojito s jahodami

 

Suroviny:

150 g uzeného jesetera

250 ml mléka 

200 g hladké pšeničné mouky

1 polévková lžíce sušeného droždí

1 vejce

1 lžička krupicového cukru, špetka soli

olej na smažení

100 g krémového sýra dle vlastních preferencí

cca 700 g (3 ks)  kapřího skeletu

cca 900 g  (2 ks) kapří hlavy

¼ (60 g) kostky másla 

1 menší cibule (ideálně šalotka)

2 mrkve

1 petržel

¼ celeru

½ (125 ml) smetany na vaření či polovinu množství smetany na šlehání a 4 lžíce navíc pro dekoraci

2 rohlíky

1 lžíce sekaných bylinek

10 kuliček nového koření 

10 kuliček jalovce

20 kuliček černého pepře

4 ks bobkového listu

Sůl, pepř

 

800 g sumeček africký - filet s kůží

1 hrnek (250 g) ječných krup

2  hrsti (50 g) sušených hub

2 lžíce hořčice

2 lžíce hladká mouka

⅛ (cca 30 g)  másla

2 stroužky česneku

1 cibule

1 lžíce kvalitní sušené, nebo ideálně čerstvé majoránky

 

5 lístků máty

2 lžíce mátového sirupu

1 velký panák koňaku

Šumivé víno, ideálně Šampaňské,  na dolití skleničky

Led 

 

5 lístků máty

2 lžíce mátového sirupu

8 jahod
Sodovka na dolití skleničky

Led